Werken bij Novades

Novades kan ook jouw nieuwe bestemming zijn

Op zoek naar avontuur en groeikansen in je carrière? Wil je deel uitmaken van een missie gedreven organisatie die een positieve impact wilt maken in de voedingsketen wereldwijd? Klaar om het verschil te maken in een groeiend bedrijf vanuit Utrecht?

Novades is op zoek naar jou! Wij zijn de vernieuwers in een ogenschijnlijk traditionele sector. Bij Novades krijg je de kans om de food en feed industrie flink op te schudden. Doe je mee?

Wanneer je bij Novades komt werken, kom je niet alleen naar je werk; je stapt je tweede thuis binnen, gelegen in het bruisende hart van Utrecht. In ons sfeervolle kantoor is achtergrondmuziek de expressie van onze energie en de drumbeat van ons werkritme. Aan onze keukentafel delen we met ons energieke team tijdens de gezamenlijke lunch onze passies, om daarna gefocust onze toekomst verder vorm te geven. Alles doen we op onze manier. We houden niet zo van regeltjes en conventies, we geloven meer in doen. Ons motto is dan ook: “Ambitie creëert waarde.”

Maar, Novades is meer dan alleen een inspirerende werkplek. Wij omarmen een belangrijke uitdaging in de agrarische industrie: duurzame oplossingen creëren voor een verantwoorde toekomst. In a nutshell: in de voedselindustrie zijn niet alle grondstoffen geschikt voor menselijke consumptie. Onze missie is om deze grondstoffen een nieuwe bestemming te geven in de diervoederindustrie op een circulaire en transparante manier. We leveren op maat gemaakte ingrediënten aan deze klanten in de diervoederindustrie en streven naar een duurzame toekomst met minder emissies, onder andere door middel van een uitstekende lokale supply chain, ons eigen laboratorium en een sterk team.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan, waar je kunt groeien en tegelijkertijd een bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst? Dan is Novades de plek voor jou.

Aarzel niet om contact op te nemen; wij verwelkomen graag enthousiaste mensen om samen nieuwe bestemmingen te ontdekken.

FORMULATION & QUALITY CONTROL SPECIALIST

HEY TOPPER!

Wij zijn Novades, partner van de food-industrie en gespecialiseerd in het upgraden van afwijkende grondstoffen die niet meer voldoen aan eisen van humane consumptie. Het circulaire concept van Novades is gebaseerd op “nieuwe bestemmingen” voor deze reststromen, waarbij we ons richten op het minimaliseren van afval en het creëren van waarde. We geloven in de kracht van de circulaire economie en zorgen ervoor dat deze grondstoffen een tweede leven krijgen in de feed-industrie. We werken vanuit een kantoor in de binnenstad van Utrecht, waar we met een team van 15 personen de handel doen en de operatie aansturen. Daarnaast werken we met externe partners voor productie, transport en specifiek labonderzoek. We zijn een hecht team, vinden het leuk om met elkaar iets te ondernemen en hebben vooral heel veel plezier op kantoor.

Als Formulation & Quality Control Specialist blink je uit in het vinden van de perfecte balans tussen creativiteit en structuur. Je gebruikt je creativiteit om innovatieve product oplossingen te bedenken voor Novades-klanten, waarbij je optimaal gebruik maakt van grondstoffen. Tegelijkertijd houd je nauwgezet vast aan kwaliteitsstandaarden en zoek je naar verbeteringen waar nodig. Zo blijft Novades vernieuwend, betrouwbaar en op lange termijn succesvol.


WAT GA JE DOEN?

Als Specialist in product formulering bedenk jij innovatieve samenstellingen die de waarde van afwijkende grondstoffen, zoals melkpoeders, herstellen. Je formuleert de samenstelling van hun producten op basis van grondstofprijs en klantspecificaties, zoals voedingswaarde en fysieke eigenschappen. Met behulp van hun in-house ontwikkelde optimalisatiesoftware ‘The Optimizer’ en in nauwe samenwerking met je collega’s op het gebied van productontwikkeling, kwaliteit en logistiek, geef jij hier vorm aan.

 • Het formuleren van productieorders voor klanten met behulp van jouw productkennis en hun eigen ontwikkelde optimalisatiesoftware
 • Samenwerken met logistiek om de juiste productielocatie te bepalen en grondstoffen just-in-time af te roepen voor productieorders
 • Het dragen van eindverantwoordelijkheid en fungeren als vraagbaak voor product eigenschappen en -kwaliteit
 • Het grondig behandelen van interne verbeterpunten of klantklachten om structurele verbeteringen in het proces te bewerkstelligen, ten gunste van de toekomstige kwaliteit
 • Proactief in gesprek gaan met klanten om hun behoeften met betrekking tot product eigenschappen te begrijpen en te meten, om zo aan hun verwachtingen te voldoen
 • Het opzetten en verbeteren van interne kwaliteitsprocessen, zoals analyse, productie en levering van producten
 • Het beheren van certificeringen en begeleiden van audits van instanties zoals GMP+, NVWA en SKAL
 • Het aanvragen van kwaliteitsdocumenten bij NVWA, met name voor exportzendingen


WAT BIEDEN WIJ?

Novades is een missie gedreven organisatie die een positieve impact wil maken in de wereld. Je komt terecht in een gezellig team dat hard werkt en waar dat vooral ook leuk mag zijn. We belonen kwaliteit en ambitie en bieden genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Een goed salaris en deelname aan de bonusregeling
 • 28 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Pensioen volledig betaald door Novades
 • Vitaliteitsprogramma: een in-house Novades gym en personal trainer
 • Elke dag een heerlijke verse lunch
 • Prachtig kantoor op de Maliebaan in Utrecht met eigen laboratorium
 • Regelmatige teamactiviteiten en een jaarlijks teamweekend in het buitenland


WIE ZOEKEN WE?
Als onderdeel van Novades draag je bij aan de creatie van een duurzaam, circulair voedselsysteem. Je hebt een afkeer van verspilling en bent altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Jij bent een creatieve en kwaliteit gedreven professional die de behoefte van de klant écht snapt en waarmaakt met vernieuwende producten. Je staat voor de productkwaliteit van Novades en vraagt dat ook van je omgeving. Je bent in staat om zelfstandig een probleem (bijv. een klantklacht) gestructureerd en volledig te doorgronden en te komen tot een logische grondoorzaak. Op basis daarvan definieer je relevante en effectieve acties.

 • Je hebt 2-5 jaar ervaring in een rol waarin je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling en/of formulatie van voedingsmiddelen of gezondheidsproducten
 • Je denkt in mogelijkheden en vindt creatieve oplossingen, altijd uitgaand van klantwensen, technische mogelijkheden en geldende kwaliteitskaders
 • Je bent detail-georiënteerd en laat niets aan toeval over. Jouw werk voldoet gewoon aan de klant-verwachtingen
 • Ervaring met verbetersystematiek zoals Lean/Six Sigma
 • Ervaring met laboratorium-onderzoek
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je beheerst naast Nederlands, ook de Engelse taal
 • Elke dag een heerlijke, verse lunch
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

 LIJKT DEZE FUNCTIE JE LEUK?

Super! Kom je eens langs om ons te leren kennen? Je bent van harte uitgenodigd op ons kantoor in Utrecht om kennis te maken met ons team. Je kunt ons bereiken via 06 34 47 56 10  of stuur een mail naar geert@novades.nl

FINANCIAL CONTROLLER

HEY TOPPER!

Heb jij minimaal 3 jaar werkervaring binnen financial control en ben je toe aan een duurzame stap in je carrière? Ben je de corporate jungle zat, of is je leven aan het veranderen waardoor werk een andere plek krijgt in jouw week? Wellicht ben jij dan de nieuwe financial controller die we zoeken. Wij zoeken die ‘cijfernerd’ die het fijn vindt als eerst alles klopt. Die verbeteraar die het vervolgens leuk vindt om financiële processen te professionaliseren. En de sociale collega, die er naar uit kijkt om grote impact te maken met een klein team.

Wij zijn Novades, partner van de food-industrie en gespecialiseerd in het verwaarden van afwijkende grondstoffen die niet meer voldoen aan humane eisen. Het concept van Novades is gebaseerd op “nieuwe bestemmingen” voor deze reststromen, waarbij we ons richten op het minimaliseren van afval en het creëren van waarde. We geloven in de kracht van de circulaire economie en zorgen ervoor dat deze grondstoffen een tweede leven krijgen in de feed-industrie. Onze werkwijze is gericht op een toekomst waar we zowel financiële als maatschappelijke waarde kunnen creëren door onze focus op circulariteit en duurzaamheid.

We werken vanuit een kantoor in de binnenstad van Utrecht, waar we met een team van 15 personen de handel doen en de operatie aansturen. Daarnaast werken we met externe partners voor productie, transport en labonderzoek. We zijn een hecht team, vinden het leuk om met elkaar iets te ondernemen en hebben vooral heel veel plezier op kantoor.

We vertellen je graag nog veel meer over ons bedrijf, zullen we dat doen onder het genot van een bakje koffie (of thee)?

DIT BEN JIJ

 • Je houdt ervan om je handen uit je mouwen te steken en te zorgen dat zaken worden opgepakt en afgemaakt
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als financial controller
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in financial control
 • Ervaring of ambitie om je verder te ontwikkelen op business control
 • Ervaring met Exact is een pluspunt
 • Je bent accuraat, proactief en gewend om zelfstandig te werken
 • Je neemt initiatief en hebt oplossend vermogen
 • Je beheerst naast Nederlands, ook de Engelse taal
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis gaat voelen bij ons, jouw muziek introduceert en je passies deelt tijdens de lunch!

DIT GA JIJ DOEN

 • Debiteuren- en crediteuren beheer
 • Het ondersteunen en realiseren van een juiste en tijdige maand-, kwartaal- en jaarafsluiting
 • Het ondersteunen bij de periodieke belastingaangiftes als BTW, Loonheffingen en VPB
 • Het beheren en/of aansturen van de personeels- en salarisadministratie
 • Proactief meedenken over hoe wij ons proces kunnen professionaliseren, samen met de Director Finance, IT & HR en andere teamgenoten.
 • Ondersteunen bij het creëren van proactief financieel inzicht voor de andere teams en de directie van Novades
 • Onderhouden van relaties met externe partijen die Novades ondersteunen op Finance, IT en HR vlak.

DIT BIEDEN WIJ

 • Een missie gedreven organisatie die een positieve impact wil maken in de wereld
 • Een gezellig team dat hard werkt en waar dat vooral ook leuk mag zijn
 • Beloning van kwaliteit en ambitie, en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed salaris en deelname aan onze bonusregeling
 • 28 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Pensioen betaald door Novades
 • Vitaliteitsprogramma: we hebben een inhouse Novades gym en personal trainer
 • Elke dag een heerlijke, verse lunch
 • Prachtig kantoor op de Maliebaan in Utrecht met eigen laboratorium
 • Regelmatige teamactiviteiten en een jaarlijks teamweekend in het buitenland

 LIJKT DEZE FUNCTIE JE LEUK?

Super! Kom je eens langs om ons te leren kennen? Je bent van harte uitgenodigd op ons kantoor in Utrecht om kennis te maken met ons team. Je kunt ons bereiken via 030 259 3349 of stuur een mail naar hr@novades.nl

SAMPLING & LABORATORY SPECIALIST

HEY JIJ!

Zoek jij nog een leuke bijbaan bij een dynamisch bedrijf in een uitdagende industrie? Yes? Nou, let’s go.
Wij zijn Novades, partner van de food-industrie en gespecialiseerd in het upgraden van afwijkende grondstoffen die niet meer voldoen aan eisen voor humane consumptie. Het circulaire concept van Novades is gebaseerd op “nieuwe bestemmingen” voor deze reststromen, waarbij we ons richten op het minimaliseren van afval en het creëren van waarde. We geloven in de kracht van de circulaire economie en zorgen ervoor dat deze grondstoffen een tweede leven krijgen in de feed-industrie.

We werken vanuit een kantoor in hartje Utrecht, waar we met een team van 15 personen de handel doen en de operatie aansturen. Daar bevindt zich ook ons lab, waar we op basis van een reeks gestandaardiseerde tests de toepasbaarheid van iedere grondstof vaststellen. Voor de productie en supply chain van ons producten werken we samen met externe partners. We zijn een hecht team, vinden het leuk om met elkaar iets te ondernemen en hebben vooral heel veel plezier op kantoor.

We vertellen je graag nog veel meer over ons bedrijf! Zullen we dat doen onder het genot van een bakje koffie of thee?

DIT BEN JIJ
• Je bent accuraat en bent proactief
• Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent niet bang om je bevindingen in samenwerking met anderen op te pakken
• Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel
• Je bent leergierig en bent bereid je bijna letterlijk in onze grondstoffen onder te dompelen
• Je vindt het een uitdaging een gestandaardiseerd proces efficiënt uit te voeren en continu een stukje te verbeteren
• Je hebt kennis en ervaring met Excel
• Je beheerst naast Nederlands, ook de Engelse taal
• Je bent 8 – 24 uur per week beschikbaar

Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis gaat voelen bij ons, jouw muziek introduceert en je passies deelt tijdens de lunch!

DIT GA JIJ DOEN
• Je wordt de ster van ons kloppende hart: het lab
• Je voert gestandaardiseerde analyses uit om de toepasbaarheid van onze grondstoffen vast te stellen
• Je logt jouw resultaten secuur in ons kwaliteitssysteem, waardoor onze meng-optimalisator op basis van de juiste data de mooiste producten kan maken
• Je bent betrokken bij nieuwe projecten, bijv. om de toepasbaarheid van bepaalde grondstoffen te maximaliseren, of de kwaliteit van een nieuw eindproduct vast te stellen
• Je neemt samples van nieuw binnengekomen grondstoffen op onze productielocaties
• Je denkt pro-actief mee hoe we ons sampling-, analyse-, data-verwerkings- of product-optimalisatieproces verder kunnen verbeteren
• En nog veel meer leren, waardoor je je eigen functie kunt uitbouwen

DIT BIEDEN WIJ
• Een gezellige organisatie waar hard gewerkt wordt, maar waar het vooral ook leuk moet zijn
• Beloning van kwaliteit en ambitie, en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
• Op z’n tijd een platte grap en een stevige borrel
• Een goed salaris, 15-20 euro / uur afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring
• Pensioen betaald door Novades
• Vitaliteitsprogramma: we hebben een eigen gym en personal trainer
• Elke dag een heerlijke, verse lunch
• Regelmatige teamactiviteiten

LIJKT DEZE FUNCTIE JE LEUK?
Super! Kom je eens langs om ons te leren kennen? Je bent van harte uitgenodigd op ons kantoor in Utrecht om kennis te maken met Geert. Je kan hem bereiken op 030 259 33 49, of stuur een mail naar geert@novades.nl.

Henry Founder

Contact opnemen

Let's connect